NIŠTA NIJE TAKO DOBRO, DA NE MOŽE BITI BOLJE!

JOŠ MAJSTORIJA

HomeNovo na sajtuRaniji priloziDownloadsKorisni linkovi

NAŠA PONUDA

Tehnike pčelarenja

Sito-štampa

Geokupole

Uradi sam

 

PREPORUČUJEMOLiteraturaVideoPriče za dušu

Komentari

 

 

Prilog broj 1.

 

 

 

Pregradna daska S-1

Autor: Slobodan Ž. Janković

 

 

 

Pregradna daska (po potrebi i privremena podnjača) je namenjena svim košnicama nastavljačama, te su spoljne mere zavisne od tipa košnice.

Okvir je izrađen od letvica širine 25 i visine 32 mm. U izrađene utore ugrađeno je 2 komada lesonita, tako da je dobijena debljina poda od 6 mm.

U gornji deo poda ugrađeni su matična rešetka (MR-plastična za LR košnice dužine 120 mm) i žičana rešetka (ŽR - 100x100 mm) za izjednačavanje mirisa. Sa leve i desne strane su zatvarači, koji se uvlače, u situacijama kada treba izvesti novu maticu i sl. Svaki od ova dva zatvarača se jednostavnim izvlačenjem po potrebi odstranjuje, a na mestu gde su se nalazili ostaje prorez visine 3 i dužine 120 mm, što doprinosi poboljšanju ventilacije. Namenjena je pre svega radu sa dvomatičnim ili dvojnim društvima. Otvori mogu da se nameste i tako da budu po sredini daske, te da se otvaranje vrši otpozadi, tako da se prvo otvori ŽR, a posle izjednačavanja mirisa, postepeno i MR. Prvo se zatvarač MR izvuče do ocrtane linije (zatvarač na slici levo), kada je moguć prolaz za 15-tak pčela istovremeno, a kasnije ceo.

 

Rojevi

Manji pčelinjaci

Matice

Pribor i oprema

Propolis

Med

CD i DVD

Razno

Kontakt

VAŠ BANER OVDE

Copyright © 2005. Slobodan Ž. Janković; Urednik i webmaster