NIŠTA NIJE TAKO DOBRO, DA NE MOŽE BITI BOLJE!

JOŠ MAJSTORIJA

HomeNovo na sajtuRaniji priloziDownloadsKorisni linkovi

NAŠA PONUDA

Tehnike pčelarenja

Sito-štampa

Geokupole

Uradi sam

 

PREPORUČUJEMOLiteraturaVideoPriče za dušu

Komentari

 

 

 Prilog broj 10.

Autor: Boža Petrović

U pčelarskim krugovima, dovoljno je reći čika Boža, i svako će odmah reći da je to Boža Petrović, dugogodišnji predsednik društva pčelara Beograd, pčelar od 1936 godine, velepčelar koji poseduje oko 600 košnica, uspešan pčelarski pisac, koji je objavio, sam ili sa drugim pčelarskim piscima, veći broj knjiga i priručnika. Nosilac je velikog broja društvenih i svih pčelarskih priznanja.

 

Na slici: Boža Petrović (desno) i

Srđan Todorovski (levo)

 

ČIKA BOŽINE MAJSTORIJE 2.

Priredio: Srđan Todorovski

 1. Skupljač polena

 

Sve što radi, čika Boža nastoji da to bude prosto ali efikasno. Prilog broj 9. (Tunel za sprečavanje grabeži) je praktična realizacija njegovog načina razmišljanja, a ovaj prilog,  još jedna je njegova inovacija koja to potvrđuje.

Sve što Vam je potrebno su: štamparski lim za ofset štampu, makaze i mala, plastična, letva skupljača polena koja se može nabaviti kod plastičara koji proizvode pčelarski pribor.

 

 


 

Gornja skica i fotografija dovoljna su ilistracija i uputsvo za Vašu, samostalnu izradu ovog simpatičnog skupljača polena.

Nije samo da je prost za izradu, već je i dosta efikasan. A jeftin!

Postavlja se tako da, prednji (ravan deo) ulazi u košnicu, a koritance za polen ostaje napolju. Ostatak otvora leta se zatvara.

 

Rojevi

Manji pčelinjaci

Matice

Pribor i oprema

Propolis

Med

CD i DVD

Razno

Kontakt

VAŠ BANER OVDE

Copyright © 2005. Slobodan Ž. Janković; Urednik i webmaster