NIŠTA NIJE TAKO DOBRO, DA NE MOŽE BITI BOLJE!

JOŠ MAJSTORIJA

HomeNovo na sajtuRaniji priloziDownloadsKorisni linkovi

NAŠA PONUDA

Tehnike pčelarenja

Sito-štampa

Geokupole

Uradi sam

 

PREPORUČUJEMOLiteraturaVideoPriče za dušu

Komentari

 

 

"SITO-ŠTAMPA, OD HOBIJA DO BIZNISA" - Strana 3.

 

MESTO ZA VАŠ (KOMERCIJALNI) BANER 468x60

 

Izvod iz knjige "Mala škola sito-štampe", strana 7:

 

2. OSNOVNE KARAKTERISTIKE I PREDNOSTI

TEHNIKE SITO-ŠTAMPE

 

Jedna od bitnih karakteristika tehnike sito-štampe jeste činjenica da je ona bitno različita od drugih štamparskih tehnika, te se zbog toga nijednoj ne može priključiti kao njen ogranak.

Vrlo značajna karakteristika, posebno tehnike ručne sito-štampe, jeste jednostavna izrada štamparske forme, jednostavan proces pripreme i rada, kao i niske cene najnužnije opreme i materijala.

Tehnikom sitoštampe može se štampati na velikom broju različitih materijala kao što su: papir, plastika, tekstil, keramika, metal, drvo, staklo i mnogi drugi materijali.

Sito-štamparskim postupkom možemo štampati na podloge proizvoljne debljine, ali i krive površine (olovke,  upaljači,  boce, tegle, piksle, kante, burad,...), što skupa posmatrano doprinosi daleko većoj primenljivosti ove

štamparske tehnike u odnosu na druge poznate štamparske postupke.

Sloj boje na otisku dobijenim postupkom sito - štampe može da bude 15 puta deblji od sloja kod ravne štampe, što doprinosi većoj postojanosti na svetlosti, a u određenim slučajevima ova karakteristika daje i posebne efekte (npr. reljefni izgled nekih delova, ili cele otisnute površine).

Pored toga, za razliku od jednobojne ili četvorobojne štampe koje su karakteristične za druge štamparske tehnike, tehnikom sito-štampe može se štampati sa više boja na jednom otisku.

Broj otisaka može varirati od jednog do više desetine hiljada, uz mogućnost štampe na bilo kom formatu.

Jedna od bitnih odlika tehnike sito-štampe jeste i mogućnost da se sa svetlijim bojama ili svetlijim nijansama može štampati preko tamnijih. Ove prednosti proizilaze iz činjenice da su boje za sito štampu guste i da zahvaljujući tome mogu da pokrivaju jedna drugu.

Navedene prednosti tehnike sito - štampe istovremeno su i njene glavne karakteristike koje je čine sve popularnijom.

 


Nešto o onima koji su uspeli u poslu sa sito-štampom:

1. Autor knjige je bio u prilici da obuči, za rad tehnikom ručne sito-štampe, sina jednog svog druga iz detinjstva. On je po zanimanju elektrotehničar, a za samo par godina (počevši svoj biznis vrlo skromnim sredstvima  - tehnikom ručne sito-štampe)postao je uspešan privrednik, koji ima nekoliko radnika u stalnom radnom odnosu, nedavno je izgradio stambeno poslovnu zgradu u kojoj uspešno radi njegova firma "Grafika Perenčević". Pruža sve usluge sito, ofset i tampon štampe.

2. Kolega sa posla, sa kojim je autor knjige do skora radio, i kojeg je autor takođe obučio da radi tehnikom ručne sito-štampe, 2004. godine je, kao dopunsku delatnost prijavio sito-štampu. U 2005. godini, npr., ostvario je ukupan promet oko 2.400.000,00 dinara. S druge strane, njegova mesečna neto  primanja u istoj godini, od stalnog zaposlenja - nastavnik (po struci je inženjer mašinstva) iznose svega oko 17.000,00 dinara mesečno... I danas radi u školi, ali se i vrlo uspešno bavi ovim biznisom, kroz dopunsku delatnost.

Besplatan download sa:

http://www.komunistisrbije.rs/sitostampa.pdf

[Strana 2] [Nazad]

 

 

 

Rojevi

Manji pčelinjaci

Matice

Pribor i oprema

Propolis

Med

CD i DVD

Razno

Kontakt

VAŠ BANER OVDE

Copyright © 2005. Slobodan Ž. Janković; Urednik i webmaster